09:30

Hofors IBK P04-05

P04/05: Vinst mot Skutskärs IBK

I den första bortamatchen för säsongen stod Skutskärs IBK för motståndet. Tidig matchstart och man kunde förväntat sig lite sega ben i Hoforslaget - men det såg man lyckligtvis inget av.

Första perioden präglades av kamp och hög press från bägge lagen. Hoforskillarna försökte spela sitt vägvinnande passningsspel, men hemmalagets höga och intensiva press gjorde det svårt att få till det där riktiga skönspelet. Bägge lagen hade ett par vassa chanser, men bägge målvakterna var täta. Perioden blev mållös.

Andra perioden började bättre för gästerna. Första målet i matchen gjordes av Hofors på ett frislag, vilket blev starten på en liten målkavalkad. Ett antal utvisningar för hemmalaget gjorde att Hofors fick möjlighet att spela runt lite mer och lyckades snart utöka sin ledning med ytterligare ett par mål. Vid ställningen 1-4 i Hofors favör tog hemmalaget timeout. Därefter fick man ordning på pressspelet igen och spelet jämnades ut. Efter ytterligare ett mål vardera slutade perioden med bortaledning 2-5.

Tredje perioden liknade den första, men Skutskärs underläge tvingade laget att satsa rejält framåt. Hofors fick några kontringslägen, men bägge målvakterna spelade bra. Perioden slutade 1-1 och slutresultatet skrevs till 3-6.

En jämn och rolig match att titta på, där bägge lagen kämpade och slet i 60 minuter. Beröm också till domarna som agerade tydligt och stabilt matchen igenom.